Spectacolul ”Pisici” al Teatrului „Matei Vișniec” din Suceava se va juca cu casa închisă la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu toate biletele fiind vândute


Intră acum și în grupul de

Spectacolul „PiSiCi”,  producția Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, un spectacol concert conceput de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș de la Fără Zahăr, se va juca cu casa închisă la cel mai important festival de teatru din România.

Potrivit Teatrului Matei Vișnir, spectacolul este „SOLD OUT”  în cel mai important festival de teatru din România, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu care se desfășoară în perioada 14-23 iunie 2019. 

La cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu sunt așteptați peste 3300 de artiști și invitați speciali.

Festivalul pune bazele unui loc de întâlnire unic în lume prin diversitatea ideilor puse în dezbatere, precum și prin energia culturii specifice fiecărei țări reprezentate.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din Romania, iar la nivel internaţional a ajuns să fie cel mai mare festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare, dimensiune şi calitatea evenimentelor.
Amploarea și dimensiunea programelor propuse la Sibiu au generat un eveniment internațional de tradiție cu o structură din ce în ce mai bine definită. Programul ediției din acest an continuă o ofertă culturală bogată, la cel mai înalt nivel, cu aproape 500 de evenimente ce oferă o alternativă bună la petrecerea timpului liber alături de prieteni și familie. 
În 2015, Constantin Chiriac a primit Premiul Ministrului Afacerilor Externe al Japoniei pentru contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiilor culturale dintre Japonia şi Romania, încadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. De asemenea, a fost distins la Tokyo, în calitate de preşedinte al festivalului, cu Premiul Fundaţiei Japonia pentru anul 2015.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu transformă orașul și prezintă evenimente în peste 70 de spații, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol. Componenta spectacolelor în aer liber reprezintă un punct important în filosofia festivalului și creează o atmosferă dătătoare de energii prin facilitarea accesului unui număr mare de spectatori la viața culturală a orașului.

Producătorii ediției din acest an se așteaptă la peste 70000 de vizitatori pe zi, cu peste 4000 de înnoptări asigurate doar de biroul logistică al festivalului. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de asemenea, cel mai dinamic grup de voluntari din România, o comunitate de 600 voluntari locali, naționali și internaționali. Mai mult decât atât, Festivalul aduce la Sibiu peste 200 de jurnaliști și bloggeri, atât din România, cât și din străinătate, ce asigură o acoperire a evenimentului prin articole difuzate în toate mediile.

Desemnat cel mai bun eveniment al anului în cadrul Galei de Excelenţă a Formului Hotel Tourism & Leisure 2011, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu contribuie în mod substanţial la consolidarea prestigiului României la nivel internaţional și contribuie cu succes la dezvoltarea fenomenului de turism cultural prin organizarea unor evenimente ce promovează excelența.


Intră acum și în grupul de