Adeverinţă de salariu şi carnet de muncă falsificate pentru obținerea unui credit


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați din Todirești sunt cercetați penal după ce unul a prezentat o adeverinţă de salariu şi un carnet de muncă falsificate la o bancă pentru obținerea unui credit, iar celălalt pentru că l-a ”consiliat”. Potrivit IPJ Suceava, vineri, la propunerea I.P.J. Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, a confirmat rezoluţia prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de G. VASILE, în vârstă de 23 ani, domiciliat în comuna Todireşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativa la înşelăciune si uz de fals. Tânărul, în luna noiembrie 2008, a solicitat pe baza acestor acte obţinerea de la o sucursală bancară, a unui credit pentru nevoi personale în valoare de 10.000 lei, prin inducerea în eroare a unităţii bancare.

Polițiștii spun că, pentru a obţine creditul solicitat, acesta a prezentat o adeverinţă de salariu şi un carnet de muncă falsificate, întocmite pe numele său, din care rezultă fictiv calitatea sa de angajat la o societate comercială din municipiul Rădăuţi, înscrisuri despre care avea cunoştinţă că erau false, întrucât nu a avut niciodată calitatea de angajat la acea firmă.

Urmărit penal este și H. ILIE, în vârstă de 21 ani, domiciliat în aceeași comună, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la înşelăciune, constând în aceea că în luna noiembrie 2008, a instigat la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune pe G. Vasile, căruia i-a prezentat şi modalitatea prin care acesta poate înşela sucursala bancară în scopul obţinerii unui credit pentru nevoi personale cu documente false.


Intră acum și în grupul de