Iniţiativă unică la Augsburg – noul concept de guvernare la nivel european


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii regiunilor Schwaben din Germania, Mayenne din Franţa, Cernăuţi din Ucraina şi Suceava din România, au stabilit, duminică seară, la Augusburg, după o şedinţă care a durat câteva ore, să iniţieze un nou concept de guvernare în administraţia publică locală, acesta fiind de altfel o noutate în materie.

Cei care au decis acest lucru participă, împreună, la Târgul de bunuri şi servicii AFA 2009 de la Augsburg şi au stabilit de comun acord care urmează a fi acţiunile viitoare ce trebuie realizate în comun. Reprezentantul României, administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, a declarat luni dimineaţă că reprezentanţii celor patru regiuni au stabilit să realizeze o colaborare pentru „un concept de guvernare nouă” care să ducă la realizarea unui nou tip de administraţie publică locală.

Luhan a ţinut să explice că noul concept de guvernare a administraţiei publice locale va fi discutat atât de politicieni cât şi de reprezentanţi ai administraţiilor locale din cele patru regiuni, în luna octombrie acestui an, la Strassbourg. „Urmează să ne întâlnim la Strassbourg cu câte şase reprezentanţi din politică şi administraţie ai fiecărei regiuni partenere, unde vom discuta atât despre experienţa fiecăruia în administraţia publică locală cât şi propunerile de îmbunătăţire a administraţiei publice locale”, a mai spus Petru Luhan, care e explicat că de fiecare parte vor fi prezenţi câte trei reprezentanţi ai adminstraţiei publice şi câte trei din partea partidelor politice.

El a precizat că un punct foarte important ce va fi luat serios în discuţie este cel legat de finanţarea administraţiei publice prin intermediul mediului privat. „La Strassbourg vor fi stabiliţi următorii paşi ce trebuie făcuţi”, a mai spus Petru Luhan, care a menţionat că şef de proiect este regiunea franceză Mayenne, care va transmite în scurt timp partenerilor europeni un proiect al acestui nou tip de colaborare între regiunile partenere. Reamintim că preşedintele Regiunii Mayenne, care a fost ministru de finanţe al Franţei, împreună cu minstrul de finanţe al Germanie, sunt cei care au pus bazele monedei euro.


Intră acum și în grupul de