ISJ Suceava: 414 absolvenţi de clasa a VIII-a au absentat la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale 2019


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, marţi, că la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a au absentat 414 candidaţi.

Sursa citată a menţionat la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au înscris 6586 de candidaţi, iar la prima probă scrisă s-au prezentat 6172 de elevi şi 414 au absentat.

Examenul este organizat în 158 de centre de examen, iar pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite două Centre zonale de evaluare, unul la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, iar celălalt la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

În cele două centre de evaluare din județul Suceava vor fi evaluate lucrările dintr-un alt județ, iar tezele elevilor din județul Suceava vor fi corectate într-un județ desemnat de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Următoarea probă scrisă la matematică se va desfăşura în data de 20 iunie 2019.

De precizat este că la Comisia Judeţeană a Evaluării Naţionale 2019  s-au înregistrat 19 situaţii speciale, fiind aprobate cererile candidaţilor  care au solicitat fie mărirea timpului destinat redactării lucrărilor, fie susţinerea lucrării în sală separată, fie dictarea conţinutului lucrărilor către un profesor asistent, fie susţinerea probelor la domiciliu etc.

Astfel, din totalul situaţiilor speciale, în 12 cazuri candidaţii au solicitat mărirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise cu o oră, doi candidaţi au solicitat dictarea conţinutului lucrărilor către un profesor asistent, un elev solicită susţinerea lucrărilor în sală separată, altul susţinerea probelor în sală separată şi în prezenţa unui însoţitor delegat din partea ISJ Suceava, un elev a solicitat susţinerea probelor la domiciliu, un alt elev a cerut mărirea timpului destinat redactării lucrărilor şi asigurarea asistenţei medicale, iar un candidat a solicitat accesibilizarea subiectelor de scriere obişnuită cu caractere mărite.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de