„Vânătoarea” șoferilor băuți și a vitezomanilor pe drumurile din județul Suceava s-a soldat cu amenzi în valoare de peste 150 mii lei


Intră acum și în grupul de

În perioada 14-17 iunie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.               

Au fost testați cu aparatul etilotest 355 de șoferi, fiind constatate șase infracțiuni (din care patru alcoolemii și două alte fapte) și aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.400 lei. 

Polițiștii au mai reținut 13 permise de conducere, din care trei pentru alcool și zece pentru alte cauze. De asemenea, au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Concomitent a avut loc și o acțiune similară în vederea combaterii excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Ca rezultat, polițiștii au constat săvârșirea unei infracțiuni rutiere și au aplicate 376 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 123.840 lei. Din ele, 273 pentru încălcarea regimului legal de viteză, trei pentru depășiri neregulamentare.

Polițiștii au reținut 27 de  permise de conducere, din care 17 pentru viteză, cinci pentru depășiri neregulamentare și au retras patru certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de