O nouă avertizare cod galben de furtuni în județul Suceava. Meteorologii arată că se va menține ridicat disconfortul termic, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată până vineri seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o nouă avertizare generală cod galben de furtuni în județul Suceava.

Avertizarea cod galben intră în vigoare la ora 12:00 și este valabilă până la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, în vestul Dobrogei și local în Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Totodată, ANM a prelungit informarea meteo de instabilitate atmosferică accentuată până vineri la ora 23:00.

Meteorologii arată că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ANM mai notează că disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.(N.B.)


Intră acum și în grupul de