Jandarmii suceveni solicită pelerinilor care vor veni să se roage la moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni atrag atenția pelerinilor care vor participa la manifestările religioase organizate în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” să  manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava a anunțat, vineri, că în perioada 21 – 24 iunie , jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Grupării de Jandarmi Mobile Bacău alături de polițiști, pompieri și polițiști locali vor asigura măsurile de ordine publică și protecția participanților în zonele în care se desfășoară evenimentele cultural-artistice și religioase ce se vor desfășura în municipiul Suceava.

Astfel, jandarmii vor asigurara ordinea la evenimentele incluse în programul „Zilele Sucevei” și organizate pe esplanada Casei de Cultură, în parcarea Iulius Mall Suceava și la Cetatea de Scaun a Sucevei, dar și la  manifestările religioase organizate în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava precum şi pe traseul procesiunii ce se va desfăşura în zona centrală a municipiului,

Jandarmeria recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

„De asemenea, jandarmii recomandă persoanelor care intenţionează să ia parte la manifestările religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii”, transmite IJJ Suceava.

 În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, subiliniază sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de