Magazinele duty free de la intrarea în Republica Moldova vor fi interzise


Intră acum și în grupul de

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat miercuri, în Parlamentul de la Chișinău.

Proiectul prevede interzicerea magazinelor, barurile, restaurantele, dar și a benzinăriilor duty free de la intrarea în Republica Moldova.

Anterior, premierul Maia Sandu a cerut Parlamentului să elaboreze în regim de urgență un astfel de proiect.

Pe o rețea de socializare, Sandu și-a motivat decizia prin faptul că bugetul Republicii suportă pierderi din cauza magazinelor duty free.

„Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, a scris premierul moldovean pe Facebook.

Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea…

Gepostet von Maia Sandu am Mittwoch, 19. Juni 2019

„Personajul toxic” la care făcea referire Maia Sandu e controversatul oligarh moldovean și primarul de Orhei Ilan Șor.

Acesta, alături de familia sa, a controlat localurile duty free din Republica Moldova prin intermediul companiei Dufremol SRL.

Totuși, câteva zile în urmă s-a aflat că Șor a vândut afacerea duty free unui afacerist bulgar Todorov Marko Stefanov.

De asemenea, după evenimentele recente de la Chișinău, Șor a părăsit Republica Moldova. Se presupune că acesta a fugit prin regiunea Transnistreană, iar în prezent s-ar afla în Israel.

Totodată, după formarea noii majorități parlamentare de la Chișinău, familia lui Șor a părăsit și ea Republica Moldova, la bordul unui avion privat, ce a aterizat la Moscova.

Familia fostului proprietat al magazinelor duty free din Republica Moldova a fugit la Moscova cu un avion privat. Captura flightradar24.com

Intră acum și în grupul de