Proiecte transfrontaliere cu Ucraina şi Republica Moldova în valoare de 137,4 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, precum şi oficiali din şase judeţe din România şi din regiuni din Republica Moldova şi Ucraina s-au reunit, marţi, la sediul Palatului Administrativ Suceava cu ocazia lansării oficiale a Programului Operaţional Transfrontalier Comun România-Ucraina-Republica Moldova.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că prin acest proiect pot fi accesate fonduri în valoare de 137,4 milioane de euro, dintre care 126 milioane euro sunt asigurate de Uniunea Europeană, iar diferenţa de 11,4 milioane de lei de statele partenere. În program sunt implicate judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi din România, regiunile Cernăuţi şi Odessa din Ucraina, precum şi unităţile administrative de graniţă din Republica Moldova. Finanţările comunitare pot fi accesate cu condiţia ca din proiect să facă parte cel puţin un judeţ din România, ţară membră a Uniunii Europene.

Şeful deliberativului judeţean sucevean a arătat că partenerii în cauză au în vedere proiecte de o largă diversitate, respectiv economice, de afaceri, turistice, culturale, sociale, sportive, de mediu şi pe situaţii de urgenţă, inclusiv schimburi de experienţă susţinute financiar de UE. „La Suceava există şi un birou care a lucrat în programul de bună vecinătate cu Ucraina şi Republica Moldova, acesta are experienţă în domeniu şi vom lucra şi în continuare pe aceste proiecte”, a explicat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de