Mii de credincioși participă la Sf Liturghie de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”. Slujba este oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan


Intră acum și în grupul de

Mii de credincioşi participă, luni, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” cu prilejul Hramului mănăstirii de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Teodosie Tomitanul, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, dar și PS Macarie Episcopul românilor din Europa de Nord și PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.  

La racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, scoasă de sâmbătă dimineaţă într-un baldachin în curtea mănăstirii, a fost un flux continuu de pelerini care s-au rugat pentru iertarea păcatelor.
La slujbă asistă  sute de maramureşeni care vin anual la Suceava pentru a participa la această sărbătoare.

După Sfânta Liturghie, moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate prin municipiu într-o procesiune la care participă preoţi şi credincioşi.

Autorităţile locale au amenajat un cort de prim-ajutor pentru participanții  slujba religioasă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu soţia sa, a oferit duminică după amiaza pelerinilor cinci mii de porţii de sarmale şi apă.

Sfântul Ioan cel Nou este protectorul municipiului Suceava, iar domnitorul Alexandru Cel Bun a adus în anul 1402 moaştele acestuia la Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de