Acasă Actualitate Administrația Bazinală Siret cere populației să nu se apropie de malurile cursurilor...

Administrația Bazinală Siret cere populației să nu se apropie de malurile cursurilor de apă și să urmărească semnalele sonore de avertizare. Se fac manevre de deversare din lacurile de acumulare pentru a se putea prelua debitele suplimentare


Intră acum și în grupul de

Administrația Bazinală Siret , care coordonează și activitatea din județul Suceava, a cerut, luni, populației să evite activitățile pe malurile albiilor cursurilor de apă și să urmărească semnalele sonore de avertizare de la baraje în condițiile în care se fac deversări din lacurile de acumulare.

„Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza pentru următoarele zile, Administrația Bazinală de Apă Siret anunță faptul că se efectuează manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret”, a anunțat ABA Siret.



Scopul acestor manevre este pregatirea pentru preluarea debitelor suplimentare și tranzitarea undelor de viitură, precizează sursa citată.

„În consecință, rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca și alte activități recreative, etc, pentru a nu-și pune viața în pericol”, a anunțat ABA Siret.

Mai mult instituția atrage atenția populației să urmărească semnalele sonore și de avertizare de la baraje și să se informeze asupra situației de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situații de Urgență.

ABA Siret gestionează un număr de 135 de acumulări din care 31 de lacuri de acumulare și 104 amenajări piscicole.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version