Martie, lună ”plină” pentru polițiștii de frontieră


Intră acum și în grupul de

În luna martie, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat un număr de 130 misiuni şi acţiuni specifice proprii, prin Punctele de Trecere a Frontierei trecând 89.938 cetăţeni români cu 27.604 mijloace de transport și 59.955 cetăţeni străini cu 20.567 mijloace de transport. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroh-Serițan, nu s-a permis intrarea în ţară a unui număr de 16 cetăţeni străini -14 nu au avut viză de intrare, 2 cu nereguli în documente de călătorie și nu s-a permis ieşirea din ţară a unui număr de 18 români ce aveau de asemenea nereguli în documente de călătorie. Totodată au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării 37.870 pachete de ţigări în valoare de 162.586 lei şi bunuri industriale în valoare de 35.824 lei, fiind aplicate un număr de 59 amenzi contravenţionale în valoare de 44.960 lei.

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în trafic un tânăr din localitatea Lupcina, în timp ce conducea pe drumurile publice un tractor, fără a deţine permis de conducere. Potrivit IJPF Suceava, joi, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei au oprit în trafic un tractor, condus de F. Gheorghe în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Lupcina, judeţul Suceava. La controlul efectuat de poliţiştii de frontieră, tânărul a prezentat documentele personale de identitate precum şi ale utilajului agricol, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere . Acesta a declarat poliţiştilor de frontieră că nu posedă permis de conducere, deoarece nu a susţinut examen în vederea obţinerii acestui document, iar tractorul i-a fost încredinţat pentru conducere de proprietarul acestuia, G. Dumitru, în vârstă de 42 de ani.

Lui F. Gheorghe poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere, iar proprietarului tractorului i s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicol pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere. Actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea atribuirii numărului unic.


Intră acum și în grupul de