Grav accident rutier pe DN 2


Intră acum și în grupul de

Două pasagere au ajuns miercuri, în jurul orei 14, în stare gravă la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit într-un camion. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, în jurul orelor 14, pe DN 2 în interiorul comunei Bosanci, P. VASILE, în vârstă de 42 ani, din comuna Pojorâta, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neatenţiei a pierdut controlul şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autotren format din autotractor cu semiremorcă, condusă regulamentar din sens opus de D. CRISTIA, în vârstă de 52 ani, din municipiul Vaslui.

În urma coliziunii a rezultat rănirea gravă a pasagerelor din autoturism R. ANIŢA, în vârstă de 51 ani, din municipiul Fălticeni şi P. MARIANA, în vârstă de 47 ani, din comuna Pojorâta. Ambii conducători auto purtau centuri de siguranţă, au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imediat după producerea accidentului la fața locului a ajuns o autospecială a Detașamentului de Pompieri Fălticeni. La sosirea echipajelor s-a constatat că, în urma coliziunii laterale dintre un autoturism şi un autotren, au rezultat 3 victime, dintre care una era încarcerată. Echipajul de descarcerare a balizat zona şi a asigurat accesul rapid către victimă. S-a acordat primul ajutor răniţilor, după care au fost transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite. S-au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie, şi verificarea eventualelor scurgeri de carburant).

Anița R. a fost internată la Spitalul Județean în ATI prin secția de chirurgie, fiind diagnosticată cu ”POLITRAUMATISM PRIN ACCIDENT RUTIER, GCS =3, STOP CARDIO RESPIRATOR RESUSCITAT” iar Mariana P. în secția neurochirurgie cu ” TCC ACUT DESCHIS PRIN ACCIDENT RUTIER, PLAGĂ CONTUZĂ FRONTALĂ STG, FRACTURĂ FRONTALĂ STG”.


Intră acum și în grupul de