Peste 660 de contestații depuse de candidații suceveni după afișarea rezultatelor Evaluării Naționale. Cele mai multe contestații sunt la matematică


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni nemulțumiți de rezultatele obținute la Evaluarea Naționala de la sfârșitul clasei a VIII-a au depus 664 de contestații.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anutei, a declarat pentru NewsBucovina ca in județul Suceava s-au înregistrat 664 de contestații după afisarea rezultatelor obținute de candidați la Evaluarea Naționala la clasa a VIII-a.

El a spus ca 318 contestații au fost depuse de candidații nemulțumiți de nota obținută la proba scrisă la Limba romana și 346 de contestații la matematica.

Potrivit Calendarului Evaluării Naționale 2019, soluționarea contestațiilor este prevăzută pentru perioada 26-28 Iunie 2019, iar Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor va fi pe 29 Iunie.

Procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională înainte de contestații este de 74,04 la sută, în județul Suceava.

La proba scrisă la Limba şi literatura română procentul notelor peste 5 a fost de 83,8%  la sută, iar la proba scrisă la matematică procentul notelor peste 5 a fost de 60,9%  la sută.

Un număr de 13 candidați au obținut medii de 10. (L.B.)


Intră acum și în grupul de