Noul angiograf al Spitalului Județean Suceava a fost pus în funcțiune și a fost realizată prima intervenție


Intră acum și în grupul de

Secția de cardiologie a pus, miercuri, în funcțiune, noul angiograf fiind montat primul stent în prezența specialiștilor din Anglia care asigură garanția din partea firmei Siemens.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a intrat în funcțiune noul angiograf al Spitalului Județean Suceava și că are loc și prima intervenție chirugicală în cadrul Compartimentului de chirurgie intervenținonală din SJU Suceava.

Ela menționat că funcționarea aparatului este autorizată de CNCAN.

„Ne bucurăm că putem să anunțăm dotarea și funcționarea acestui aparat extrem de așteptat de cetățeni”, a spus Flutur.

El a arătat că SJU suceava are un medic specialist tânăr, dar continuă recrutarea de medici care doresc să lucreze în acest domeniu.

Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a spus că prima intervenție s-a făcut sub supravegherea specialistului din Anglia care reprezintă firma Siemens precizând că de la prima intervenție curge contractul de garanție și că e bine și corect ca acest aparat să beneficieze de doi ani de garanție.

El a mai declarat spus că în spital s-au efectuat de mai mulți ani, în regim privat, astfel de intervenții și a apreciat că firma respectivă își va sista activitatea pentru că prestatorul firmei private s-a transferat la SJU Suceava.

Vasile Rîmbu a mai spus că speră că în aceste condiții în care spitalul deține un astfel de aparat în funcțiune să obțină o finanțare mai consistentă pentru acest program. (T.B.)


Intră acum și în grupul de