Rîmbu: Orgoliul spitalelor universitare este de a-i privi pe cei din județe mai de sus. Orgoliul nostru de bucovineni ne face să luăm măsurile care să ducă la independență


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, Vasile Rîmbu, a afirmat, miercuri, că odată cu modernizarea  și dotarea SJU Suceava  numărul de transferuri la spitale din Iași a scăzut foarte mult, iar acum s-a ajuns la sub 1 la sută.

El a arătat într-o conferință de presă că nu a comensurat relația cu spitalele din Iași, precizând că SJU Suceava nu este în concurență cu acestea.

„Acesta este reflexul spitalelor universitare, de a-i privi pe cei din județe mai de sus, mai de la țară. Orgoliul nostru de bucovineni face să mai contrăm și să luăm măsurile care să ducă la independență”, a spus Vasile Rîmbu.

El a precizat că transferurile de la SJU Suceava la spitalele din Iași sunt forte mici, sub un procent.

Managerul SJU Suceava a menționat că nu are însă nicio cifră a bolnavilor din județul Suceava care merg la spitalele ieșene  direct.

„Acțiunile din ultimii ani au dus la diversificarea serviciilor medicale astfel încât să apelăm cât mai puțin la alte spitale”, a precizat ec. Vasile Rîmbu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de