Cod portocaliu de furtuni în județul Suceava de joi după amiaza până vineri dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate care include și județul Suceava de joi după amiaza până vineri dimineața la ora 01:00.

Potrivit ANM, la începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

 Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

ANM notează că în după-amiaza zilei de joi, 27 iunie, local în zonele de câmpie vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.


Intră acum și în grupul de