Bărbatul suprins sub un mal de pământ la Calafindești a murit. Echipele de intervenție și-au riscat viața în acțiunea de extragere pentru că pământul se surpa permanent

Bărbatul care a fost surprins, vineri după amiaza, sub un mal de pământ în timp ce săpa un șanț pentru canalizare la Calafindești a murit în ciuda eforturilor salvatorilor care și-au riscat viața în timpul acțiunii de extragere pentru că pământul de surpa permanent.

Potrivit ISU Suceava, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost scos în jurul orei 22:45, după aproape cinci ore de efort al echipei de salvatori.

Sursa citată arată că misiunea a fost extrem de dificilă din cauza malului de pământ instabil, mocirlos, cu o adâncime de aproximativ 5 metri și care se surpa în permanență din cauza infiltrațiilor apei, punând în pericol chiar și viața salvatorilor.

Dupa eforturi susținute corpul bărbatului a fost recuperat și predat echipajului SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare fără succes.

Bărbatul a fost declarat decedat de medicul prezent la fața locului  la ora 23:45.

Reamintim că, inițial, trei muncitori au fost surprinși de malul de pământ, dar doi dintre aceștia au fost extrași repede și nu au suferit leziuni majore.(N.B.)

loading...