Bărbatul suprins sub un mal de pământ la Calafindești a murit. Echipele de intervenție și-au riscat viața în acțiunea de extragere pentru că pământul se surpa permanent


Intră acum și în grupul de

Bărbatul care a fost surprins, vineri după amiaza, sub un mal de pământ în timp ce săpa un șanț pentru canalizare la Calafindești a murit în ciuda eforturilor salvatorilor care și-au riscat viața în timpul acțiunii de extragere pentru că pământul de surpa permanent.

Potrivit ISU Suceava, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost scos în jurul orei 22:45, după aproape cinci ore de efort al echipei de salvatori.

Sursa citată arată că misiunea a fost extrem de dificilă din cauza malului de pământ instabil, mocirlos, cu o adâncime de aproximativ 5 metri și care se surpa în permanență din cauza infiltrațiilor apei, punând în pericol chiar și viața salvatorilor.

Dupa eforturi susținute corpul bărbatului a fost recuperat și predat echipajului SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare fără succes.

Bărbatul a fost declarat decedat de medicul prezent la fața locului  la ora 23:45.

Reamintim că, inițial, trei muncitori au fost surprinși de malul de pământ, dar doi dintre aceștia au fost extrași repede și nu au suferit leziuni majore.(N.B.)


Intră acum și în grupul de