Accident mortal pe o trecere pentru pietoni din Vatra Dornei. O femeie a murit după ce a fost lovită de un autoturism condus de un șofer băut


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 67 de ani din Vatra Dornei a murit, vineri seara, după ce, în timp ce traversa strada pe o trecere pentru pietoni,  a fost lovită de un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din Dorna Arini care era băut.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara la ora 22:05, în timp ce conducea autoturismul pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, un bărbat de 44 de ani din comuna Dorna Arini, a surprins și accidentat mortal  o localnică de 67 de ani, angajată în traversarea străzii în zona trecerii de pietoni.

Polițiștii menționează că urmează să se stabilească cu exactitate poziționarea victimei pe marcajul pietonal.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un  dosar penal pentru  „ucidere din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Din păcate, deși în ultima perioadă mai multe persoane au ajuns în arest pentru comiterea de infracțiuni rutiere, unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate, consumă alcool  și pun în pericol viața participanți la trafic, arată Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de