Ofițer de poliție sucevean, plasat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită. El este acuzat că ar fi primit 3000 de lei de la o firmă de prelucrare a lemnului pentru că i-a anunțat de un control


Intră acum și în grupul de

Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Suceava a fost plasat sub control judiciar de DNA Suceava, fiind acuzat de luare de mită și folosirea de informații care nu sunt destinate publicului.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28 iunie 2019, a lui Gheorghe Damian ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, pentru luare de mită și folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Procurorii anticorupție arată că în data de 25 ianuarie 2016, Gheorghe Damian, în calitate de ofițer de politie judiciară în cadrul Inspectoratului de Politie Județean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a anunțat reprezentanții unei societăți comerciale despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori, a fost mutată de la sediul societății o cantitate de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală (aproximativ 88 m3), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, polițistul ar fi primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de