Doi suceveni, soț și soție, trimiși în judecată pentru că au păcălit zeci de persoane cu instalarea de geamuri termopan. Femeia este acuzată și de evaziune, dar și că a lovit unul dintre păgubiți


Intră acum și în grupul de

Doi soți au fost trimiși în judecată de Parchetul Tribunalului Suceava pentru că au înșelat zeci de suceveni cărora le-au promis montarea de geamuri termopan, au încasat sume în avans, dar nu au făcut nimic din ceea ce s-au angajat.

Astfel, potrivit procurorilor suceveni, femeia trimisă în judecată este acuzată că în  perioada iulie 2010-octombrie 2015, a indus şi menţinut în eroare, un număr de 36 persoane vătămate din judeţul Suceava, dintre care 18 persoane împreună cu soțul ei, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de prestări servicii având ca obiect confecţionarea şi montarea tâmplăriei din pvc cu geam tip termoizolant.

Ea este acuzată că a promis realizarea lucrărilor într-un termen scurt, deşi nu a avut nicio intenţie şi nu a întreprins niciun demers serios în acest sens cu excepţia a trei lucrări pe care le-au executat parţial şi incomplet , încasând sume de bani cu titlu de avans, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale injuste.

Prin acest mod de operare cei doi au cauzat pagube în dauna persoanelor înșelate în cuantum total de 52.214 lei.

Aceeași femeie este acuzată și de „lovire sau alte violenţe” pentru că în 15 septembrie 2015,  în timpul programului de lucru, în interiorul punctului de lucru al SC T SRL de pe bulevardul George Enescu din Suceava, cu intenție, a lovit una dintre persoanele înșelate, peste mâna dreaptă cu un corp dur, după care a apucat-o de aceeași mână, i-a răsucit-o, și a împins-o și îmbrâncit-o înafara punctului de lucru, iar din mișcare persoana respectivă s-a izbint de un gard viu și apoi a căzut pe asfalt, având nevoie de 10-12 zile îngrijiri medicale.

Totodată, ea este acuzată și de  ”evaziune fiscală”, pentru că nu a declarat organului fiscal venituri în sumă de 22.000 lei provenind din trei operațiuni având ca obiect prestări servicii, respectiv producție și montaj termopan obținute în perioada aprilie – mai 2015 din activitatea independentă de prestări servicii de confecționare și montare a tâmplăriei din pvc cu geam termoizolant în beneficiul unei persoane, ascunzând astfel sursa impozabilă sau taxabilă, fiind astfel prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 5.470 lei, din care 3.149 lei reprezentând impozit pe venit, 1.111lei  reprezentând contribuția de asigurări sociale (CAS) și 1.210lei reprezentând contribuții de asigurării sociale de sănătate(CASS).

Soțul femeii este acuzat de înșelăciune pentru că în perioada iulie 2010-octombrie 2015, a indus şi menţinut în eroare un număr de 20 persoane, dintre care 18 persoane împreună cu soția sa privind montarea tâmplăriei termopan.

În acest caz nu au fost dispuse măsurile asiguratorii în cursul urmăririi penale, întrucât cei doi soți  nu dețin niciun bun mobil sau imobil înregistrat pe numele lor.

Acest dosar a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de