Răzvan Cuc anunță că proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava-Satu Mare, va fi lansat în septembrie-octombrie, deși în campania electorală avansa ca termene lunile iulie-august: E un obiectiv nou și trebuie să facem studiu de fezabilitate


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la șantierul șoselei de centură a Sucevei, că proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava-Satu Mare, va fi lansat în toamna acestui an.

„Autostrada Nordului. Ne-am asumat că vom lansa acest proiect până în luna septembrie-octombrie.E un obiectiv nou, și trebuie să facem studiu de fezabilitate. Este primul pas și ne asumăm termenul.Nu cred că nu ne-am respectat termenele, va chiar le-am devansat pe unele”, a spus Cuc.

În campania electorală pentru alegerile europarlamentare, în luna mai, ministrul Răzvan Cuc, avansa ca termen de lansare a proiectului lunile iulie-august, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

”Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Master planul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021 – 2030, așa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm și noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea și Baia Mare, ce va fi ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul acesta acum și ne și ținem de cuvânt”, a declarat Răzvan Cuc, potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor.

În ceea ce privește autostrada pe care premierul Viorica Dăncilă a anunțat că dorește să fie executată integral de acest guvern, ministrul Cuc a spus că a propus trei variante de autostradă care pot fi realizate de la bugetul de stat.

„Vorbim de un proiect matur la care să dăm drumul la proiectare și execuție”, a spus ministrul.

El a menționat că din cele trei variante propuse premierului aceasta va alege una și va anunța decizia în perioada următoare.

Mai mulți parlamentari din Ardeal, dar și cinci din județul Suceava, între care Angelica Fădor, Cătălin Nechifor și Eugen Bejinariu, au semnat o inițiativă legislativă pentru Autostrada Nordului ce prevede executarea obiectivului de investiții Autostrada Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava din credite externe și fonduri europene.


Intră acum și în grupul de