Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu, realizat în proporţie de 80 la sută


Intră acum și în grupul de

Angajaţii Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu, ce este în curs de reînfiinţare la Suceava, lucrează contracronometru pentru ca acesta să devină funcţional până de sărbătorile pascale. „Cam 80 la sută din demersuri sunt realizate. A trebuit să o luăm de la zero”, a precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Diana Croitoru, comisar şef regional, cu titlu interimar la Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava. Aceasta a precizat că în cadrul Comisariatului Regional vor funcţiona 6 servicii prin tot atâtea Comisariate Judeţene, respectiv Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui.

„Comisariatul Regional are rang de Direcţie Generală şi va funcţiona cu 10 angajaţi, din care 4 comisari”, a precizat Diana Croitoru, cu menţiunea că una dintre priorităţi este întărirea capacităţii Gărzii prin mărirea numărului de comisari în teritoriu. O altă prioritate este deschiderea către comunitate, dar şi simplificarea inspecţiilor.

O deosebită importanţă va fi acordată în perioada următoare măsurii de închidere a tuturor depozitelor de deşeuri, înclusiv cele comunale. „Vom urmări la nivelul întregii regiuni de NE ca măsura să fie respectată. Data limită este 16 iulie, iar comunele trebuie să se grăbească în privinţa închiderii gropilor vechi de deşeuri”, a declarat comisarul şef regional. Aceeaşi măsură trebuie luată şi în privinţa tuturor platformelor industriale, orice zi de întârziere însemnând penalităţi de 200.000 de euro pe zi, bani pe care trebuie să îi dea ţara noastră.


Intră acum și în grupul de