Focuri de armă și mașină urmărită de Poliție mai mulți kilometri la Vicovu de Sus până într-un lan de porumb. Polițiștii au prins-o pe prietena șoferului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au fost nevoiți, duminică dimineața, să urmărească atât pe șosea, dar și într-un lan de porumb doi tineri care se aflau într-o mașină care nu a oprit la semnalele poliției.

Astfel, duminică dimineața la ora 01:12, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe str. Calea Cernăuți, din orașul Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire, pentru un autoturism marca Audi A4, care se deplasa din direcţia comunei Vicovu de Jos spre comuna Straja.

Șoferul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în viteză pe str. Calea Cernăuți, iar polițiștii au început urmărirea acestuia.

După aproximativ 4 kilometri de urmărire pe strada Calea Cernăuți autoturismul urmărit a ajuns la capătul drumului unde sunt amplasate bariere de acces în punctul vamal, nefuncțional.

Șoferul a părăsit șoseaua virând brusc stânga pe un teren arabil unde și-a continuat deplasarea circa 100 de metri împotmolindu-se.

Polițiștii au continuat urmărirea pe jos și au constatat că din autoturismul împotmolit  au coborât două persoane care au luat-o la fugă într-un lan de porumb.

 În timpul urmăririi polițiștii au efectuat somația legală după care un agent a folosit armamentul din dotare  executând două focuri în plan vertical, iar celălalt agent a reușit  imobilizarea unei tinere care a fugit din autoturismul abandonat stabilind că aceasta are 21 ani și este din orașul Vicovu de Sus.

Tânăra a spus că autoturismul a fost condus de prietenul ei, un tânăr de 21 de ani din Vicovu de Sus și că acesta a văzut și auzit semalele poliției, dar că ar fi refuzat să opească pentru că, posibil, să fi consumat băuturi alcoolice.(N.B.)


Intră acum și în grupul de