Aproape 4.000 pachete cu țigări de contrabandă descoperite la Brodina. Contrabandiștii încep să folosească dronele ca mjloc de transport


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Brodina au descoperit, în ultimele 48 de ore, mai multe pachete cu țigări de contrabandă.

Astfel, potrivit Comisarului șef de poliție de frontieră Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, în cadrul unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență extra comunitară, la sectorul de frontieră sucevean au fost depistate 3990 pachete cu țigări de contrabandă.

În același timp, și la Sighetu Marmației au fost depistate tentative de contrabandă cu tigări, fiind descoperite 6.300 pachete.

Astfel, în total pe segmentul de nord al frontierei, au fost depistate 10.290 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 120.400 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Contrabandă cu drona la Sighetu Marmației

Potrivit sursei citate, o parte din țigările de contrabandă, introduse în țară prin frontiera din Sighetu Marmaţiei, au fost transporate cu drona.

Mai exact, duminică noaptea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni și încearcă sa-l transporte spre interiorul țării, moment în care polițiștii au intervenit pentru interceptarea acesteia.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului ucrainean O. V., în vârstă de 50 de ani, iar în apropierea acestuia a fost descoperit un colet de mici dimensiuni, care conținea țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii coletului de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 3000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de