Lumina Sfântă a Învierii adusă în Bucovina devine simbol pentru întreaga ţară


Intră acum și în grupul de

Ministrul Turismului, Elena Udrea (PD-L), şi-a exprimat mulţumirea, vineri, la Suceava, că Lumina Sfântă a Învierii, care va fi adusă la Suceava de la Mormântul Sfânt din Ierusalim va fi împărţită în întreaga ţară şi că în felul acesta Bucovina va deveni un punct de atracţie turistică.

Udrea a spus cu ocazia lansării programului „Paştele în Bucovina, organizat de CJ Suceava în colaborare cu Ministerul Turismului, că „Lumina sfântă va fi împărţită în întreaga ţară şi în Maramureş şi pe Litoral şi în Oltenia.
Veţi împărţi lumină întregii ţări”. Ministrul a apreciat că „tot spiritul neatins de-a lungul timpului este păstrat în Bucovina”.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat tot vineri că delegaţia din Suceava va pleca vinerea viitoare cu o cursă charter la Ierusalim urmând să se întoarcă sâmbătă cu lumina de la Mormântul Sfânt. Potrivit preşedintelui CJ Suceava pentru transportul luminii sfinte a fost achiziţionat, din Israel, un felinar special. Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în sâmbăta dinaintea Paştelui, la Biserica “Învierii” din centrul municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de