Administrația de la Cernăuți vrea să închidă trei școli românești


Intră acum și în grupul de

Trei școli cu predare în limba română din suburbia Cernăuțiului riscă să dispară. Este vorba despre școala nr. 10 și nr. 17 din Roșa și școala nr. 13 din Horecea.

Potrivit Agenției de știri Bucpress, comitetul executiv al consiliului local Cernăuți propune să lichideze unele clase din aceste școli, care aparțin minorității românești, în legătură cu necompletarea acestora cu un număr suficient de elevi.

Reprezentanții primăriei Cernăuți s-au întâlnit cu populația românească din Cernăuți

Sursa citată afirmă că șeful Departamentului Financiar al primăriei Cernăuți, Livia Bambuleak, insistă să fie lichidate o serie de clase cu predare în limba română.

Administrația orașului își argumentează poziția prin faptul că numărul elevilor într-o singură clasă este mai mic de 27 de copii. Este o decizie doar a primăriei, însă aceasta a trezit un val de nemulțumire în rândul populației românești din Cernăuți, care a avut la 19 iulie câteva întâlniri cu reprezentanții primăriei.

Deocamdată nu a fost luată o decizie finală în acest caz, însă dacă planul autorităților ucrainene va fi aplicat, învățământul în limba română din orașul Cernăuți va urma calea dispariției, susține Bucpress.


Intră acum și în grupul de