Polițiștii au reținut un grup de tineri suspectați de furtul a patru mașini în județul Suceava

Polițiștii au reținut trei tineri cu vârste cuprinse între 16-22 ani, care sunt suspectați că au furat patru autoturisme în doar o săptămână și jumătate. Reținerea lor a fost posibilă după o operațiune de pândă, organizată de polițiștii din Siret.

Astfel, luni polițiști au identificat un autoturism abandonat pe un drum de câmp, în zona denumită ”Pârâul Rusului” de pe raza comunei Frătăuții Noi, în vecinătatea comunei  Mușenița.

Autoturismul era fără plăcuțe cu numărul de înmatriculare, aparținând unui bărbat de 69 de ani din orașul Siret, sustras de persoane necunoscute în noaptea precedentă de pe raza orașului Siret. Furtul s-a produs însă fără ca proprietarul să știe, acesta fiind anunțat ulterior de polițiști.

Pentru a identifica făptașii, polițiștii au procedat la efectuarea unei pânde în zona locului unde se afla autoturismul.

Astfel, luni, în jurul orei 10.55, la fața locului s-a prezentat o platformă de transport auto și două persoane de sex masculin care intenționau să încarce autoturismului pe platformă.

Cei doi au fost identificați de polițiști ca fiind un bărbat de 38 de ani din municipiul Rădăuți și un tânăr de 16 ani din comuna Mușenița.

Tânărul a recunoscut faptul că a sustras autoturismul de pe raza orașului Siret, împreună cu fratele său de 22 de ani din comuna Bilca.

În urma investigațiilor și a cercetărilor desfășurate, polițiștii au reușit probarea activității infracționale a celor doi frați și a unui tânăr de 21 de ani din comuna Burla.

Mai mult, polițiștii au constat că în perioada 08-17 iulie, aceștia au furat a patru autoturisme, trei de pe raza orașului Siret și unul din comuna Grămești.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cei trei suspecți fiind reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.