Cinci şoferi au rămas fără permise de conducere

Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă şi duminică, pe raza judeţului s-a acţionat în vederea prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie, în special de depăşirea limitei legale de viteză şi consumul de băuturi alcoolice, fiind constatate 4 infracţiuni, din care două de conducere cu o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge, una de conducere fără permis şi una de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Au fost aplicate 205 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.460 lei. Sancţiuni contravenţionale aplicate conducătorilor de autovehicule au fost câte una pentru trecere pe semafor roşu, circulaţie pe sens opus, depăşire, 93 pentru viteză, 31 pentru lipsă centuri, 8 opriri/staţionări şi 47 alte abateri. Sancţiuni aplicate celorlalţi participanţi la trafic au avut în vedere 9 pietoni, 4 căruţaşi, 4 biciclişti şi 6 mopede.

Poliţiştii spun că au fost reţinute în vederea suspendării un număr de 5 permise de conducere, din care două permise pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un permis pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, un permis pentru depăşire neregulamentară, un permis pentru circulaţie pe sensul opus de mers în afara manevrei regulamentare de depăşire şi totodată a fost reţinut un certificat de înmatriculare pentru lumini neconforme cu standardul.

IPJ Suceava a exemplificat cu P. Gheorghe, în vârstă de 29 ani, din satul Sfântu Ilie, comuna Şcheia, ce a condus un autoturism pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, având o îmbibaţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală.

loading...