Un bărbat învinuit de viol și tâlhărie în Gura Humorului a ajuns pe banca acuzaților. Acesta a recidivat la scurt timp după eliberare din închisoare


Intră acum și în grupul de

Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a trimis în judecată dosarul inițiat pe numele unui bărbat de etnie rromă, învinuit că a violat și tâlhărit o femeie din Gura Humorului, amenințând-o cu moartea. Bărbatul a mai comis un viol anul trecut, fiind eliberat recent din penitenciar, după ce victima și-a retras plângerea.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a transmis prin intermediul unui comunicat că dosarul a fost trimis la Judecătoriei Gura Humorului în data de 8 iulie, iar inculpatul se află în arest preventiv.

Filmul crimei

Potrivit probatoriul administrat în cauză, în data de 30 martie, în seara, o femeie se întorcea pe jos de la muncă, fiind însoțită de o colegă de serviciu.

În jurul orelor 22:18, în apropierea hotelului Best Western din localitate, inculpatul a observat femeile şi a plecat în urmărirea lor.

Astfel, inculpatul s-a deplasat în urma celor două femei pe străzile din Gura Humorului Sf. Gavril şi Victoriei, unde prietena persoanei vătămate a intrat în curtea locuinței sale.

Imediat după ce s-a despărţit de colega sa, femeia a remarcat că din spate, pe acelaşi traseu, venea un bărbat de etnie rromă, care s-a apropiat şi s-a uitat insistent la ea, după care şi-a continuat deplasarea pe o altă stradă.

Femeia şi-a continuat drumul spre casă efectuând deplasarea pe strada Aleea Bujorului şi apoi traversând puntea peste pârâul Humor. Ulterior, a fost ajunsă din urmă de același bărbat pe care l-a văzut în urmă cu puţin.

Bărbatul a alergat după ea, a prins-o cu o mână de spate iar cu cealaltă i-a acoperit gura şi i-a spus să tacă şi să închidă lanterna telefonului că altfel o omoară.

Femeia striga după ajutor, însă nu a fost auzită de nimeni, însă din nefericire, zona respectivă fiind izolată, nefiind locuințe în imediata apropiere.

Ea se zbătea încercând să scape, însă nu a reuşit și a căzut în genunchi. În același timp, inculpatul a apăsat-o cu putere cu palma în zona piramidei nazale, provocându-i dureri insuportabile, spunându-i să tacă altfel o omoară.

În continuare, inculpatul a prins femeia cu mâna dreaptă pe după omoplaţi spunându-i: „dacă vrei să nu te omor, vii cu mine” şi a condus-o  circa 15 metri pe aleea de ieşire de pe pod după care pe lângă această alee până sub puntea pe care a venit, pe malul râului Humor.

Femeia îl implora să o lase în pace că are doi copii acasă, însă inculpatul i-a răspuns că o va lăsa în pace după ce se va simţi bine cu ea.

Astfel, folosindu-se de amenințări cu moartea dar şi de forța fizică, bărbatul a constrâns femeia la  raporturi sexuale normale, anale şi orale timp de 20 de minute.

După ce a violat-o, inculpatul a întrebat persoana vătămată dacă are bani, şi neașteptând, i-a luat ghiozdanul femeiei şi i-a tras fermoarul să caute in el.

Femeia, speriată, știind că are acte i-a spus să-i dea rucsacul că-i dă ea banii.

Astfel, inculpatul i l-a dat iar persoana vătămată a scos portofelul iar in momentul in care a deschis portofelul inculpatul i-a smuls toţi banii care-i avea in portofel, respectiv suma de  aproximativ 100 lei, după care a fugit.

Acțiunile de urmărire penală

Potrivit sursei citate, în cauză au fost intreprinse demersuri la Primăria oraşului Gura Humorului dar şi la nivelul mai multor agenţi economici care-şi desfăşoară activitatea in zona centrală a oraşului, în vederea obţinerii de imagini generate de camerele video de supraveghere ale acestora.

În baza declaraţiei persoanei vătămate  referitoare la semnalmentele făptuitorului, a îmbrăcăminţii purtate şi a orei comiterii faptelor, acesta a fost reperat pe imaginile generate de camerele video de supraveghere în zona centrală a oraşului Gura Humorului.

Ulterior, femeia a efectuat o recunoaştere dintr-un grup de persoane, ocazie cu care l-a recunoscut fără ezitare inculpat ca fiind autorul faptelor.

În cauză au fost recoltate probe biologice de la inculpat in vederea identificării profilui ADN al inculpatului pe corpul persoanei vătămate, raportul de expertiză medico-legală genetică confirmând faptul că inculpatul este autorul agresiunii sexuale comise asupra persoanei vătămate la data de 30.03.2019.

Violatorul

În ceea ce priveşte persoana inculpatului, sursa citată precizează că, acesta a mai fost arestat pentru săvârşirea unei alte infracţiuni de viol în 2018. NewsBucovina a relatat atunci despre acest caz.

În acel caz, bărbatul a fost trimis după gratii, fiind liberat din Penitenciarul Botosani la data de 28.12.2018 urmare a încetării procesului penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului transmite că pedepsirea unei infracțiuni de o gravitate deosebită cum este cea de viol, la plângerea prealabilă a persoanei vătămate în cazul formei simple, a reprezentat în cauza de faţă o formă de încurajare inculpatului la săvârşirea unei noi astfel de infracţiuni, fiind pusă sub semnul întrebării capacitatea organelor judiciare de a apăra în mod real relaţiile sociale privitoare la siguranţa, libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei.


Intră acum și în grupul de