Cinci poduri de pe drumurile naționale DN 17 A DN 2 E și DN 17 B din județul Suceava intră în reparații. Podul de la Paltinu de pe DN 17 A a fost reparat și va fi recepționat săptămâna viitoare


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, joi, că cinci poduri de pe drumuri naționale din județul Suceava intră în reparații, iar un pod a fost deja reparat și urmează să fie recepționat.

Astfel, Adomnicăi a spus că săptămâna viitoare se face recepția pentru podul de pe DN 17 A de la Paltinu, unde au fost executate lucrări de reparații capitale în valoare de 1,6 milioane de lei, fiind executate de aceeași firmă care a refăcut podul rutier de la Milișăuți de pe DN 2 H.

„Firma a confirmat și de data asta seriozitatea și a finalizat lucrarea la termen. Avem un pod din 1959 care a fost reabilitat complet”, a spus prefectul.

Ea a menționat că săptămâna viitoare podul va fi recepționat de o comisie a CNAIR

Prefectul a mai spus că sunt alte trei poduri afectate de inundații pentru care au fost întocmite procese-verbale de calamitate și că urmează să fie procedură de achiziție în regim de urgență.

Adomnicăi a spus că unul dintre poduri este cel de la Capu Codrului de pe DN 2 E, unde sunt restricții de circulație,  un altul este podul de pe DN 17 A la kilometrul 31 la Ciumârna și al treilea este podul de pe DN 17 B la kilometrul 33 de la Crucea.

În ceea ce privește podul avariat de inundații la Sucevița pe DN 17 A urmează să fie semnat contractul pentru proiectare, a mai spus prefectul.

Adomnicăi a mai declarat că a fost semnat deja un contract pentru proiectare pentru podul de la Vatra Moldoviței de la kilometrul 23 de pe DN 17 A.(T.B.)


Intră acum și în grupul de