Acasă Actualitate Cinci poduri de pe drumurile naționale DN 17 A DN 2 E...

Cinci poduri de pe drumurile naționale DN 17 A DN 2 E și DN 17 B din județul Suceava intră în reparații. Podul de la Paltinu de pe DN 17 A a fost reparat și va fi recepționat săptămâna viitoare


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, joi, că cinci poduri de pe drumuri naționale din județul Suceava intră în reparații, iar un pod a fost deja reparat și urmează să fie recepționat.

Astfel, Adomnicăi a spus că săptămâna viitoare se face recepția pentru podul de pe DN 17 A de la Paltinu, unde au fost executate lucrări de reparații capitale în valoare de 1,6 milioane de lei, fiind executate de aceeași firmă care a refăcut podul rutier de la Milișăuți de pe DN 2 H.



„Firma a confirmat și de data asta seriozitatea și a finalizat lucrarea la termen. Avem un pod din 1959 care a fost reabilitat complet”, a spus prefectul.

Ea a menționat că săptămâna viitoare podul va fi recepționat de o comisie a CNAIR

Prefectul a mai spus că sunt alte trei poduri afectate de inundații pentru care au fost întocmite procese-verbale de calamitate și că urmează să fie procedură de achiziție în regim de urgență.

Adomnicăi a spus că unul dintre poduri este cel de la Capu Codrului de pe DN 2 E, unde sunt restricții de circulație,  un altul este podul de pe DN 17 A la kilometrul 31 la Ciumârna și al treilea este podul de pe DN 17 B la kilometrul 33 de la Crucea.

În ceea ce privește podul avariat de inundații la Sucevița pe DN 17 A urmează să fie semnat contractul pentru proiectare, a mai spus prefectul.

Adomnicăi a mai declarat că a fost semnat deja un contract pentru proiectare pentru podul de la Vatra Moldoviței de la kilometrul 23 de pe DN 17 A.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version