Drumul județean ce traversează satele Gălănești și Hurjuieni va fi reparat cu 1,3 milioane de lei pe o lungime de 5 kilometri. Comuna Gălănești și CJ Suceava se asociază urmând să împartă cheltuielile


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să se asocieze cu comuna Gălănești pentru modernizarea drumului DJ 178 F pe raza comunei Gălănești pe aproape 5 kilometri.

Potrivit unui proiect de hotărâre, propunerea de asociere se face în baza noului Cod Administrativ și a fost inițiată de comuna Gălănești.

Asocierea va fi realizat că comuna Gălănești cu CJ Suceava și Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava în vederea realizării de lucrări de reparații pe drumul județean DJ 178F constând în covor asfaltic  cu strat în grosime de 5 cm pe o lungime de 4,8 km, de la  km. 9+800 la km 14+600, pe raza satelor Gălănești și Hurjuieni.

Investiția urmează să fie realizată în maxim un an, perioadă în care este valabil acordul dintre aceste entități.

Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Serdenenciuc explică în raportul de aprobae că în condițiile creșterii traficului rutier și a faptului că pe parcursul anilor Consiliul Județean Suceava, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, alocă an de an fonduri pentru menținerea drumurilor județene într-o stare de viabilitate corespunzătoare, nu este posibilă realizarea din fonduri proprii a lucrărilor de reparații pentru întreaga rețea de drumuri județene în lungime de 1.129,658 km.

În acest caz prețul estimat pentru realizarea covorului asfaltic cu un strat în grosime de 5 cm, pe lungimea de 4,8 km. este de 1.329.106,86 lei cu TVA, iar în cadrul asocierii jumătate din sumă va fi asigurată de comuna Gălănești.(T.B.)


Intră acum și în grupul de