Porţiune de pădure, arsă din cauza inconştienţei unui proprietar din Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Un hectar de pădure de regenerare naturală, formată din puiet de până la 10 ani, a ars din cauza inconştienţei unui proprietar ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe terenul său. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, Garda de intervenţie Gura Humorului împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fundu Moldovei şi 20 lucrători silvicultori, au intervenit cu 4 autospeciale, la ora 10:46, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe un teren ce aparţine Consiliului Local Fundu Moldovei, în zona străzii Pârâul Leuştean.

Au ars aproximativ 3 ha de vegetaţie uscată şi cca 1 ha de pădure de regenerare naturală, formată din puiet de până la 10 ani, pompierii lichidând incendiul la timp, salvând astfel din calea flăcărilor fondul forestier din vecinătate.

În aceeaşi zi, la ora 17:19, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu o autospecială, în localitatea Podeni, comuna Buneşti, la un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren ce aparţine consiliului local Buneşti. A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de cca 30 mp.
Intervenţiile s-au desfăşurat fără probleme şi fără să se înregistreze pierderi materiale, salvările fiind în valoare de aproximativ 10.000.000 lei.

Incendiile au avut drept cauză folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Intră acum și în grupul de