Disponibilizări la Direcţia Silvică Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 252 de silvicultori angajaţi ai Direcţiei Silvice (DS) Suceava vor rămâne fără serviciu în scurt timp, potrivit ultimelor calcule făcute pe baza noilor normative ale Regiei Naţionale a Pădurilor. Acest număr reprezintă un procent de peste 16% din numărul total de angajaţi ai DS Suceava, care este acum de 1.558.
Potrivit directorului executiv al instituţiei, Sorin Ciobanu, calculele arată că 66 dintre cei 252 care vor trebui să renunţe la slujbă reprezintă personal TESA, respectiv ingineri, tehnicieni silvici, pădurari.

Încă de la sfârşitul lunii martie, se preconiza că aproape jumătate dintre angajaţii aparatului central al Direcţiei Silvice Suceava ar urma să fie disponibilizaţi în perioada următoare, iar la ocoalele silvice vor fi de asemenea operate reduceri de personal. Decizia vine de la nivelul Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor, care a elaborat o nouă metodologie, conform căreia, dacă Direcţia Silvică Suceava era anterior încadrată în gradul I A, cu 42 de posturi în aparatul central, acum a rămas la gradul I, căruia îi corespunde mai nou un număr de doar 25 de angajaţi.


Intră acum și în grupul de