150 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică pe timpul Sărbătorilor Pascale

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura măsurile de ordine publică premergător şi în timpul manifestărilor religioase şi culturale prilejuite de sărbătorirea Sfintelor Paşti, cu un număr de 150 de lucrători – patrule de ordine, echipaje auto, rezerve de intervenţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, Bogdan Cornaci, în ziua de 18 aprilie a.c., jandarmii vor veghea la desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor religioase organizate la un număr de 40 de lăcaşuri de cult ortodoxe din judeţ, printre care şi mănăstirile Voroneţ, Humor şi Moldoviţa.

De asemenea, vor fi asigurate măsurile de ordine la Biserica „Sfânta Înviere” din municipiul Suceava, loc unde reprezentanţii mănăstirilor şi parohiilor din judeţul Suceava şi din judeţele învecinate vor primi Lumina Sfântă.
Jandarmii vor acţiona în principal pentru prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale.

În cazul producerii unor acte de tulburare a ordinii publice, I.J.J. Suceava va constitui echipe de intervenţie la sediul fiecărei structuri de jandarmi din judeţ, care vor interveni prompt pentru luarea măsurilor legale în acest sens.
„Recomandăm participanţilor la slujbele religioase să respecte precizările organelor de ordine, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, precizează căpitanul Cornaci.