Poliţiştii şi inspectorii veterinari au controlat firmele producătoare de produse din carne din judeţ


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii neregulilor ce se comit cu ocazia comercializării animalelor vii şi a produselor provenite din şi de la acestea, la care au participat şi specialişti din cadrul D.S.V.S.A. Suceava. Potrivit IPJ Suceava, au fost efectuate verificări la agenţi economici de profil, în municipiile Rădăuţi, Vatra Dornei şi oraşul Gura Humorului dar şi în municipiile Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc.

În cadrul acţiunii au fost verificate 21 societăţi comerciale, 19 asociaţii familiale şi au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totala de 14.500 lei, din care 18 conform Legii nr. 12/1990 şi 2 conform H.G. 984/2005, privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de manipulare şi depozitare a produselor alimentare. Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 3.005 lei, constând în produse alimentare şi industriale, din care 12,5 Kg peşte, 10 sticle a 0,7 litri cu băuturi alcoolice şi 291 pachete cu ţigări.

În cadrul verificărilor efectuate la un magazin alimentar din Fălticeni, situat în piaţa agroalimentară, s-a constatat că T. Mihaela, de 35 de ani comercializa produsele alimentare expuse la vânzare, fără a respecta normele sanitar-veterinare de igienă privind manipularea acestora. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de