Salvamont Suceava a creat un nou traseu în Masivul Rarău și a reamenajat și modificat alte 20 de trasee din județ

Salvamont Suceava a anunțat, vineri, că în „Vara responsabilității pe munte” și în anul jubiliar Salvamont, activitățile de prevenție au implicat, printre altele, intervenții în trasee din toată zona montană a județului.

Sursa citată arată că s-a creat un nou traseu și cel puțin 20 de trasee au fost reamenajate și modificate.

Potrivit Salvamont Suceava, noul traseu a fost creat în Masivul Rărău.

Aceasta este marcat cu punct albastru și leagă stația superioară a gondolei de vârf, traseu care poate fi o alternativa pentru cel de pe pârâul Limpedea, afectat de exploatările forestiere și pe care Salvamont nu-l recomandă momentan.

În ceea ce privește traseele modificate, Salvamont Suceava arată că în Munții Bistriței traseul Rusca – Poiana Prislopului, spre Vf. Pietrosul, marcat cu triunghi roșu, a fost modificat din cauza exploatărilor forestiere, iar în Obcina Cacica, traseul triunghi galben ajunge acum în zona bazinelor din Cacica.


Pe celelalte trasee unde s-a intervenit s-au împrospătat marcajele, s-au îndepărtat numeroși arbori căzuți, s-au degajat potecile și s-au montat stâlpi și table indicatoare noi.

Salvamont Suceava amintește iubitorilor muntelor că pot semnala orice probleme de pe trasee și le transmit acestora „Ture frumoase!”