Salvamont Suceava a creat un nou traseu în Masivul Rarău și a reamenajat și modificat alte 20 de trasee din județ


Intră acum și în grupul de

Salvamont Suceava a anunțat, vineri, că în „Vara responsabilității pe munte” și în anul jubiliar Salvamont, activitățile de prevenție au implicat, printre altele, intervenții în trasee din toată zona montană a județului.

Sursa citată arată că s-a creat un nou traseu și cel puțin 20 de trasee au fost reamenajate și modificate.

Potrivit Salvamont Suceava, noul traseu a fost creat în Masivul Rărău.

Aceasta este marcat cu punct albastru și leagă stația superioară a gondolei de vârf, traseu care poate fi o alternativa pentru cel de pe pârâul Limpedea, afectat de exploatările forestiere și pe care Salvamont nu-l recomandă momentan.

În ceea ce privește traseele modificate, Salvamont Suceava arată că în Munții Bistriței traseul Rusca – Poiana Prislopului, spre Vf. Pietrosul, marcat cu triunghi roșu, a fost modificat din cauza exploatărilor forestiere, iar în Obcina Cacica, traseul triunghi galben ajunge acum în zona bazinelor din Cacica.


Pe celelalte trasee unde s-a intervenit s-au împrospătat marcajele, s-au îndepărtat numeroși arbori căzuți, s-au degajat potecile și s-au montat stâlpi și table indicatoare noi.

Salvamont Suceava amintește iubitorilor muntelor că pot semnala orice probleme de pe trasee și le transmit acestora „Ture frumoase!”


Intră acum și în grupul de