Incendiu la un grup de case din Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi împreună cu Gărzile de intervenţie Siret şi Vicovu de Sus au intervenit în noaptea de joi spre vineri, cu şapte autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un grup de locuinţe ce aparţin cetăţenilor Ştefan I., Aurica C. şi Lucreţia M.,din municipiul Rădăuţi, str. Volovăţului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 01:31, iar la sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta la şura din lemn şi anexele lui Ştefan I., acoperişul casei învecinate şi anexele proprietarei Aurica C., acoperişul şurii Lucreţiei M., existând pericolul de propagare la casele de locuit şi o gospodărie învecinată.

Pompierii s-au luptat cu flăcările aproape 6 ore, incendiul fiind lichidat la ora 07.10.
De la Ştefan I. au ars mai multe anexe -şură, saivan, baie, construite din lemn pe o suprafaţă de 237 mp; de la Aurica C., acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 100 mp, cca 30 mc scândură, cca 25 mc lemn de foc, anexe, construite din lemn, pe o suprafaţă de 20 mp, mobilă şi aparatură electrocasnică; iar de la Lucreţia M., acoperişul şurii pe o suprafaţă de 20 mp şi s-a degradat un tractor.

În urma incendiului au murit 26 oi, 3 vaci, 3 viţei, 1 porc şi 1 cal.
Din primele estimări pagubele sunt de aproximativ 145.000 lei.

Pompierii au reuşit să salveze din calea flăcărilor 17 oi şi casele de locuit în valoare de 960.000 lei. Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit de la gospodăria lui Ştefan I., iar cauza de incendiu este în curs de stabilire.


Intră acum și în grupul de