Intervențiile Poliției Locale Suceava sunt înregistrate audio/video. Lucian Harșovschi: Zilnic căutăm soluții pentru îmbunătățirea siguranței sucevenilor și schimbarea atitudinii polițiștilor față de contribuabili


Intră acum și în grupul de

Intervențiile Poliției Locale Suceava sunt înregistrate audio/video, polițiștii locali fiind echipați cu aparatură bodycam ce înregistează modul lor de operare, a anunțat viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a arătat că, de-a lungul timpului, a postat diferite filmulețe cu scopul de a informa, și totodată de a descuraja pe alții, arătând că în municipiul Suceava sistemul de supraveghere video facilitează identificarea și sancționarea celor care vandalizează, fură sau comit alte acte antisociale.

„Chiar dacă uneori poliția locală este blamată, din comentariile pertinente ale sucevenilor rezultă că încrederea în poliția locală trebuie să crească și că au așteptări din ce în ce mai mari de la colegii mei”, a menționat viceprimarul.

El  a subliniat că autoritățile locale sucevene caută zilnic soluții pentru îmbunătățirea siguranței sucevenilor și schimbarea atitudinii polițiștilor față de contribuabili.

„De aceea, mai nou, polițiștii locali sunt echipați cu camere video/audio (bodycam) care înregistrează modul lor de operare și reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile și acțiunile poliţiştilor sunt înregistrate”, a arătat Lucian Harșovschi.

El crede că atât polițiștii locali, dar și sucevenii vor fi mult mai atenți știind că sunt înregistrați audio/video.

Viceprimarul a mai arătat că și sistemul de supraveghere video al primăriei se extinde constant, notând că rolul principal al acestuia este de prevenție.


Intră acum și în grupul de