Lungu spune că gazul metan în Burdujeni-sat va ajunge efectiv în primăvara anului viitor. Până în prezent s-a realizat peste un sfert din lucrare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă că în ceea ce privește proiectul de introducere a gazului metan în cartierul Burdujeni sat avansul este de peste 25 la sută și că s-au realizat lucrările pe opt străzi, fiind montată conductă pe mai mult de 6 kilometri.

Astfel, au fost montate conducte de gaz natural pe străzile Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Pictor Panaiteanu, Căprioarei, Victor Babeș și Dobrilă Eugen.

„În acest moment se lucrează în zona IRIC acolo unde vrem să ne racordăm la magistrala de gaz metan”, a spus Lungu.

El a menționat că această conductă va fi dusă până în zona sediului din cartier al Primăriei Suceava unde va fi montată o stație de presiune redusă ceea ce înseamnă că „va mai fi deranj în zonă”.

„Îmi doresc ca în acest an să ajungă efectiv gazul metan în Burdujeni-sat, totuși, din comandamentul tehnic la care au participat și specialiștii Test Prima și ai noștri, cel mai probabil, pentru că sunt necesare foarte multe avize, probe de presiune, primele străzi care vor fi racordate la gazul metan vor fi în primăvara anului 2020, am estimat noi că în aprilie sau mai”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că își dorește ca investiția să fie cât mai repede finalizată pentru ca locuitorii să beneficieze de această utilitate.

Primarul nu a exclus însă să se finalizeze în acest an, dar crede că este puțin probabil.

„E o lucrare destul de amplă. Eu mă bucur că firma Test Prima are forță de muncă acolo în zonă”, a spus primarul care a arătat că firmele de construcții se confruntă cu problema forței de muncă.

Investiția are finanțarea asigurată dintr-un credit și nu sunt probleme cu plata lucrărilor, a subliniat primarul. (T.B.)


Intră acum și în grupul de