Orchestra camerală „Patru regiuni pentru Europa” înființată la inițiativa CJ Suceava va fi susținută în continuare și va prezenta spectacole în cele patru regiuni partenere. Flutur: Este un simbol al Europei unite


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că proiectul Consiliului Județean Suceava de înființare a orchestrei camerale „Patru regiuni pentru Europa” va fi continuat subliniind că acesta reprezintă Europa unită, orchestra fiind formată din tineri din două regiuni din vestul Europei și din două regiuni din estul Europei.

Flutur a spus pentru News Bucovina că din punct de vedere cultural, parteneriatul dintre Schwaben, Mayenne, Cernăuți și Suceava în cadrul proiectului „Patru regiuni pentru Europa” a reușit, în acest an, înființarea unei orchestre camerale cu tineri din cele patru regiuni partenere.

„Această inițiativă a artiștilor muzicieni de a forma o orchestră a celor patru regiuni merită susținută și merită să aibă un calendar permanent și un itinerar cultural cu prezentarea de spectacole la Laval, Augsburg, Suceava și Cernăuți. Este un simbol al Europei unite. Două regiuni din vestul Europei și două regiuni din est arată că muzica unește”, a spus Gheorghe Flutur.

În acest an, în calitate de organizatori, județul Suceava a propus constituirea unei orchestrei camerale –   ”Patru regiuni pentru Europa”, cu participarea a 20 de tineri din cele patru țări, care va susține joi seara un recital în seara festivă a manifestării, interpretând piese reprezentative pentru cele 4 regiuni.

Orchestra este formată din 20 de tineri din regiunile Schwaben-Germania, Mayenne-Franța, Cernăuți- Ucraina și Suceava- România.

Proiectul „Patru regiuni pentru Europa” a început în urmă cu 18 ani și a presupus organizarea unui campionat de fotbal pentru tineri sub 16 ani din cele patru regiuni, iar începând cu anul 2010, evenimentului sportiv i s-a adăugat și o componentă culturală.


Intră acum și în grupul de