Cursa aeriană Suceava-Paris, între proiectele care ar urma să fie realizate împreună cu regiunea franceză Mayenne. Flutur: Vom aborda modelul de succes pe care am mers împreună cu partenerii din Schwaben pentru deschiderea cursei Suceava – Memmingen


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în urma discuțiilor cu delegațiile din Germania și Franța care participă la Suceava la evenimentul „Patru regiuni pentru Europa” s-au convenit mai multe proiecte care urmează să fie realizate în comun, inclusiv cursa aeriană Suceava-Paris, folosind același model ca în cazul cursei Suceava-Memmingen.

„Am avut discuții bilaterale cu delegațiile Regiunilor Schwaben și Mayenne care participă în aceste zile la Suceava la Turneul ,,Patru regiuni pentru Europa”. Împreună am convenit asupra unor inițiative concrete pe care sa le avem imediat în vederea demarării unor proiecte comune”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că împreună cu partenerii din Germania a convenit ca în cadrul EXPOREAL care are loc la Munchen la începutul lunii octombrie să fie organizate o serie de întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din Regiunea Schwaben și din Bavaria.

„ Am stabilit ca printre  temele abordate să se afle prezentarea oportunităților pe care le oferă investitorilor germani recenta deschidere a cursei Suceava – Memmingen precum și înființarea parcului industrial din apropierea aeroportului sucevean. Am și identificat deja câteva domenii care ar putea fi de interes pentru cei din Germania: industria mobilei, industria alimentară, agricultura, IT-ul”, a spus Flutur.

El a mai arătat că împreună cu președintele Regiuni Schwaben, Martin Sailer, a abordat posibilitatea începerii unor proiecte în sănătate, domeniul social și în educație.

Președintele Flutur a spus că i-a prezentat acestuia intenția autorităților sucevene de înființare a unui mare complex de recuperare, care ar putea fi ridicat acolo unde CJ Suceava dispune de  teren și chiar clădiri, cum ar fi Pojorâta sau Călinești.

De asemenea, în vederea promovării Bucovinei, a județului Suceava, președintele Flutur a convenit atât cu partenerii germani cât și cu cei din Franța ca în acest an să fie organizate acțiuni de promovare cu participarea unor grupuri de persoane, instituții și firme care desfășoară activități curente în turism, inclusiv presa.

„Împreună cu partenerii francezi am stabilit mai multe contacte și am avut deja o serie de discuții pentru a susține deschiderea unei linii directe Suceava – Paris, pe modelul de succes pe care am mers împreună cu partenerii din Schwaben pentru deschiderea liniei Suceava – Memmingen”, a mai anunțat Flutur.

El a subliniat că reprezentanții părții franceze s-au arătat deosebit de interesați de produsele sucevene bio, astfel că vor fi identificare în scurt timp posibilitățile prin care producători din județul Suceava să desfacă astfel de produse în Franța. (T.B.)


Intră acum și în grupul de