Ceremonial militar de predare a comenzii, la ISU „Bucovina”

După o carieră de 31 de ani, colonelul Lucel Lulciuc, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al Judeţului Suceava a ieşit la pensie, moment marcat prin organizarea unui ceremonial militar de trecere în rezervă, la sediul ISU „Bucovina” al judeţului Suceava. Colonelul Lucel Lulciuc a fost felicitat de întreg colectivul inspectoratului.

Colonelul Lucel Lulciuc a luat contact cu rigorile carierei militare în anul 1978, ca elev al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne Bucureşti, arma pompieri, pe care a absolvit-o în anul 1981 cu gradul de locotenent.
A parcurs toate etapele carierei militare în cei 31 de ani de activitate în acest domeniu, ocupând pe rând funcţiile de inspector principal de prevenire şi stingere a incendiilor, locţiitor comandant companie, locţiitor comandant grup de pompieri, ofiţer principal (stat major – personal), adjunct comandant pentru prevenirea incendiilor, şef birou (prevenirea incendiilor), şef serviciu (prevenirea incendiilor), inspector şef (2005 – 2009).

Lucel Lulciuc a început cariera de ofiţer, în anul 1981, la Grupul de Pompieri al Judeţului Bistriţa Năsăud iar din anul 1983 la Grupul de Pompieri al Judeţului Suceava şi respectiv la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al Judeţului Suceava. În cei 29 de ani petrecuţi la Suceava colonelul Lulciuc şi-a adus aportul la formarea unui număr mare de ofiţeri, subofiţeri şi militari în termen, la protejarea populaţiei, a bunurilor materiale şi a valorilor culturale prin coordonarea activităţii de prevenire a incendiilor, până în anul 2005 apoi de inspector şef până în prezent.

Până la organizarea concursului, pentru ocuparea funcţiei postului de inspector şef, a fost împuternicit colonelul Costică Ungureanu, şef al Serviciului Protecţia Civilă.

La încheierea activităţii, colonelul Lulciuc a primit şi un mesaj de felicitare din partea Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general locotenent, Vladimir Secară.