Containerele-toaletă pentru unitățile școlare, soluție propusă de Guvern, nu au avut succes în județul Suceava. Șeful ISJ Suceava recunoaște că doar cinci unități școlare au decis să achiziționeze containere, iar restul vor amenaja toalete în spații noi sau în spații existente


Intră acum și în grupul de

Noul inspector școlar general al județului Suceava, Gabriela Mihai, a recunoscut, luni, în conferință de presă că soluția propusă de Guvern pentru containere-toalete pentru unitățile școlare fără grupuri sanitare a fost adoptată doar de cinci unități școlare din județ.

„Noi am obținut din teritoriu informări privind stadiul acestor lucrări. Bugetul este de 2,043 milioane de lei și a fost aprobat de ISJ, dar că în urma colectării datelor, rezultă că soluția de achiziționare a containerelor a fost adoptată doar de câteva unități școlare, respectiv la Școala Boureni orașul Gura Humorului, la Grădinița cu progam normal Țolești din Forăști, la Grădinția cu program normal nr. 2 din satul Costișa din Frătăuții Noi, la Școala Gimnazială Șaru Dornei, la Școala primară Grigorești din Siminicea, iar în cele mai multe unități școlare, în celel mai multe localități, există hotărâri ale Consiliilor locale de construire a toaletelor în spații noi sau deja existente”, a declarat inspectorul școlar general al județului.

Ea a arătat că o situație specială este la Grădinița cu program normal din Racova, din Solca, unde nu există sursă de apă și unde autoritățile urmează să foreze un puț de o adâncime de circa 20 de metri.

De asemenea, preșcolarii din Lupcina vor fi transferați la școala din comună, acolo fiind și alte probleme legate de clădirea în care își desfășurau activitatea, a spus Mihai.

Ea a anunțat că din 19 august vor fi făcute verificări privind stadiul lucrărilor de comisii mixte.

„Nu avem nicio localitate în care putem spune că aceste lucrări s-au finalizat, iar cele mai multe arată că s-a trecut de faza de proiect, că s-a aprobat Hotărârea de Consiliu local”, a precizat șeful ISJ Suceava.

„ Sunt lucruri care par destul de tergiversate”, a spus Mihai.

Ea a menționat că se va verifica și stadiul lucrărilor din PNDL la diferitele unități școlare din județ.

Guvernul a aprobat finanțarea pentru realizarea toaletelor pentru 29 de unități școlare din județul Suceava pe motiv că pentru celelalte unități școlare cu toaleta în curte sunt în derulare alte proiecte. (T.B.)


Intră acum și în grupul de