Un adolescent din Mihoveni a furat o bicicletă dintr-o scară de bloc

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Biroului Poliţiei de Ordine Publică, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, ce efectua serviciul de patrulare în zona cartierului George Enescu, din municipiul Suceava, a fost îndrumată, la ora 22:16 de către ofiţerul de serviciu să se deplaseze pe strada Saturn, deoarece o persoană a sesizat faptul că a observat un tânăr ce a abandonat o bicicletă lângă gardul viu în momentul în care l-a observat şi este posibil ca bicicleta să fie furată.

Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, patrula a identificat apelantul care a indicat bicicleta abandonată şi locul spre care s-a deplasat persoana bănuită. Potrivit IPJ Suceava, patrula a efectuat căutări în zona indicată, şi a depistat un adolescent care a fost identificat ca fiind M. A., în vârstă de 15 ani, din comuna Şcheia, sat Mihoveni şi care se ascundea după o maşină parcată la aproximativ 50 m de locul unde a fost găsită bicicleta.

Fiind întrebat cu privire la motivul pentru care se afla în acea zonă suspectul a recunoscut faptul că a sustras bicicleta din scara unui bloc aflat în apropiere. A fost identificat proprietarul, respectiv G. Florin, localnic, care şi-a recunoscut bunul ca fiind al său şi care a declarat că valoarea prejudiciului recuperat este de aproximativ 100 lei.

Adolescentul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.