Cinci străzi de pământ din municipiul Suceava vor fi modernizate cu 5,6 milioane de lei. Primarul Ion Lungu a semnat contractul și speră că în acest an vor fi finalizate străzile Traian Țăranu și Micșunelelor


Intră acum și în grupul de

Cinci străzi de pământ din municipiul Suceava vor fi modernizate cu 5,63 milioane de lei, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a menționat că a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor cu Florconstruct Suceava și Dru-Po SRL Suceava.

Perioada de realizare a investiției este de 12 luni, fiind inclusă atât proiectarea cât și execuția lucrărilor.

Primarul a spus că în acest proiect intră străzile Traian Țăranu din Obcini, valoarea investiției fiind de 1,74 milioane de lei, Ștefan Luchian din Burdujeni-sat, cu suma de 1,07 milioane de lei, Crângului din Burdujeni-sat, cu suma de 1,3 milioane de lei, Micșunelelor din Ițcani cu suma de 479.771 de lei și tot în Ițcani, Barbu Ștefănescu Delavrancea cu suma de 372.399 de lei.

El a explicat că s-a contractat la valoarea de 80 la sută din suma prevăzută inițial.

Primarul a menționat că în ședința următoare a Consiliului Local Suceava urmează să fie alocată suma de 2 milioane de lei pentru aceste lucrări din creditul accesat de municipalitate și a precizat că a solicitat firmelor să finalizeze cât mai repede proiectarea pentru a se începe lucrările de execuție.

„Ne dorim ca în acest an să finalizăm măcar două străzi, respectiv strada Traian Țăranu și strada Micșunelelor”, a spus Lungu.

El a salutat că o investiție importantă a municipalității sucevene a fost adjudecată și a adăugat că este bucuros că sunt firme din Suceava care execută lucrările.

Primarul a mai declarat că la strada Traian Țăranu lucrările au fost întârziate șase luni de zile din cauza „unui banal branșament la apă de pe domeniul public” și că „orgoliul” unui om din zonă a dus la aceste întârzieri dintr-un motiv „total nejustificat”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de