ANM a emis cod galben de furtună pentru județul Suceava valabil de miercuri după amiaza până joi dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Suceava valabil de miercuri de la ora 15 până joi la ora 10

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului.

Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei.

Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

ANM arată că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Meteorologii notează că pe parcursul după-amiezii de miercuri (14 august), disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

ANM a emis și o informare meteo valabilă de joi de la ora 10 până vineri la ora 9:00.

Astfel, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică, îndeosebi în centrul și sudul țării, precum și la munte, unde vor fi intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp. (N.B.)