Acasă Actualitate Grenadă în arătură, pe un teren din Româneşti

Grenadă în arătură, pe un teren din Româneşti


Intră acum și în grupul de

În timp ce îşi ara terenul, un sucevean din Româneşti a găsit o grenadă. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, echipa pirotehnică a Inspectoratului, condusă de lt.col. Cristinel Anton, a intervenit sâmbătă, cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, pe raza satului Româneşti, comuna Grăniceşti.

În timp ce efectua lucrări agricole pe terenul proprietate, Vladimir L. a găsit un obiect ce semăna cu o grenadă. Acesta a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 15:30, care a trimis echipa pirotehnică la faţa locului.



În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat o grenadă de mână defensivă, provenind din al doilea Război Mondial, în perfectă stare de funcţionare.

Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 17:00 şi au depozitat grenada provizoriu până la distrugerea ei într-un poligon autorizat. Misiunea s-a desfăşurat fără a se pune în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version