Două locuinţe din Câmpulung Moldovenesc, afectate de un incendiu


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc a intervenit sâmbătă după-amiază, cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţele lui Toader Ş. şi Toader L.S., din municipiul Câmpulung Moldovenesc, str. 1 Septembrie.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 18:43, iar când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau mansarda şi acoperişul unei locuinţe, de aici, flăcările ajungând la faţada casei învecinate, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi anexele acesteia.

Incendiul a fost lichidat la ora 20:05, în limitele găsite, dar au ars acoperişul – construit din lemn cu învelitoare din şindrilă a locuinţei lui Toader Ş. pe o suprafaţă de circa 40 mp şi faţada locuinţei placată cu solzi din lemn a lui Toader L.S. pe o suprafaţă de circa 35 mp. Primele estimări arată că pagubele sunt de aproximativ 20.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unui burlan din ţeavă metalică, neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii spun că incendiul a pornit de la locuinţa lui Toader Ş..
Aceştia au salvat mai multe locuinţe învecinate şi anexele acestora, în valoare de circa 500.000 lei.


Intră acum și în grupul de